Две години строителни бригади "издевателстват" над училищен двор

След първата бригата идва нова, разкъртва направеното, плочките се редят четири пъти

Втора поредна година ловешкото основно училище „Проф. Димитър Димов“ ще посрещне учениците си на първия учебен ден с двор, който е строителна площадка. Рехабилитацията на дворното пространство продължава и не е ясно кога ще приключи. Там се строи и нова спортна зала, която също все още е в строеж.

Според последния анекс към договора ремонтните дейности трябва да приключат на 27 декември.

Директорът на училището Любомир Христов заяви пред БНР: „Няма необходимия кадрови и финансов потенциал да се свърши качествено и в срок работата. Това, което забелязахме, беше на принципа проба-грешка. Няколко неща се започваха, след това идваха нови бригади, които разрушаваха това, което вече е направено от предходните, започваха наново и в резултат на цялата тази слаба организация, виждаме това, което е в момента. Нито един от трите обекта в двора на училището не е завършен. Плочките в двора ги редят може би за четвърти път вече“.

Въпреки това, директорът се надява, че това няма да се отрази на учебния процес.

Началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев е на същото мнение. Той подчерта, че ще бъде създадена такава организация, че да не се застраши живота и здравето на децата.

От община Ловеч уверяват, че ремонтните дейности ще приключат в срок. Зам.-кметът Даниел Колев отбеляза, че за първия учебен ден дворът ще е в безопасно състояние.