Джамбазки: Химическа кастрация за изверга от Сотиря, сексолог - звучи сталинистки, няма да има желания ефект

Въпросът е не кого ще убием и кастрираме, а да се мисли за превенцията от такива рецидиви, смята сексулогът Румен Бостанджиев

Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки

Предлагаме химическата кастрация като форма на наказание. Извършителите на такива деяния, като убийството в Сотиря, трябва да минат медицински мерки, която ще ги направят безопасни за обществото. Това заяви в ефира на Нова ТВ евродепутатът Ангел Джамбазки.

“Има огромно разделение по темата за химическата кастрация. Не е въпрос за отмъщение, а за справедливост”, каза още той и добави: “Виждаме, че подобни деяния се извършват в обществото ни, а ние от ВМРО не искаме такива хора да се разхождат свободно”, разкри Джамбазки.

Евродепутатът бе категоричен, че доживотният затвор не трябва да отпада. Такива хора, като изверга от Сотиря трябва да излежават доживотна присъда.

"Този вид престъпления са от най-зловещите прояви. Разбираем е стремежът на политиците, тези хора да са поставяни в положение повече да не извършват зло. Идеята за химическа кастрация обаче звучи сталинистки", допълни по темата доц. д-р Румен Бостанджиев, сексолог.

"Нещата са сложни. Въпросът е не кого ще убием и кастрираме, а да се мисли за бъдещето. След ден-два ще се появи друг убиец. Да се мисли за превенция. Има доказани методи за ограничаване на рецидивите. Трябва да се работи с тези хора докато са в затвора", коментира сексологът.

“Това не е изборна тема, а ежедневие. Надявам се да бъде прието премахването на съкратеното следствие. Предлагаме това, защото обществото още не е готово за по-тежкото наказание. За мен е важно този човек да не бъде на улицата никога повече”, завърши Ангел Джамбазки.