Досега край Изюм са ексхумирани 146 тела

„Целият свят трябва да научи за ужасните престъпления на руските окупатори"

Край освободения Изюм са ексхумирани още 146 тела на убити от руските военни, съобщи Укринформ с позоваване на председателя на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов. Ексхумирането ще продължи и през следващите дни.

„Продължава ексхумацията на телата на загиналите на мястото на масовия гроб в Изюм. За това време са ексхумирани 146 тела, голямата част от които са цивилни, включително 2 деца. При част от загиналите има следи от мъчения, има тела с вързани ръце. По някои от телата има следи от минно-взривни травми, поражения от шрапнели, прободни и порезни рани.“ – се казва в съобщението.

Всички тела се предават за съдебно-медицинска експертиза за окончателно изясняване на причината за смъртта.

„Целият свят трябва да научи за ужасните престъпления на руските окупатори в Харковска област. А събраните от нас доказателства непременно ще бъдат използвани в международните съдилища, за да бъдат наказани военните престъпници.“ – отбеляза Синегубов.

Припомняме, на 16 септември президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че в масовия гроб край Изюм има над 400 тела, включително със следи от мъчения.

Превод Faktor.bg