Експерти: Руснаците ги чакат загуби западно от Авдийвка

Наблюдава се голяма концентрация на войници от отбранителните сили на нови позиции

Руските окупатори най-вероятно ще имат затруднения да се придвижат на запад от Авдийвка, Донецка област, по-близо до подготвените позиции, към които се изтеглят украинските войски.

Според базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), на когото се позовава украинската агенция УНИАН, руснаците ще понесат значителни загуби, ако решат да атакуват челно новите украински позиции в открито поле. Това се дължи на голямата концентрация на войници от отбранителните сили на нови позиции. Анализаторите предполагат, че нашествениците са се опитвали да усложнят или предотвратят изтеглянето на украинските войски с надеждата да нанесат оперативни загуби на украинските въоръжени сили в района, тъй като самото превземане на Авдийвка няма да осигури никакви оперативни предимства или възможности за оперативно значими офанзиви.

В същото време експертите са убедени, че провеждането на контраатаки от украинските въоръжени сили за организирано изтегляне на войските от Авдийвка ще стабилизира линията на фронта.