Ердоган настоява Путин да прояви здрав разум и продължи диалога с Украйна

Организирането на среща между президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски остава приоритет за Турция. Това е заявил в петък турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин, предава ТАСС.

"Президентът Ердоган каза, че е важно страните да действат със здрав разум и да поддържат диалог. Той също така повтори, че Турция иска да увенчае мирните си усилия, като организира среща между президентите на Русия и Украйна, Путин и Зеленски", съобщиха от Офиса на турския президент в специално комюнике.

"По време на разговорите беше обсъдена срещата на преговарящите делегации на Русия и Украйна в Истанбул. Президентът Ердоган каза, че положителната и конструктивна среща на руската и украинската делегации в Истанбул вдъхва надежда за мир", се казва в изявлението.

Междувременно в петък Ердоган не изключи, че срещата между президентите на Русия и Украйна може да се състои в Истанбул.

Прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков преди това не отрече възможността за провеждане на среща между Путин и Зеленски, но отбеляза, че тя трябва да бъде подготвена, за да има резултати.