Есенно агнешко с последна бамя

Едно ястие, което ще обикнете за цял живот

Необходими продукти (за 4 порции)
Агнешки котлети
2 глави стар лук
500 гр бамя
2-3 картофа
2 неголеми домата
Сол
Олио
Розмарин или салвия (градински чай)

Начин на приготвяне: 
Измийте агнешките котлети, подсушете ги с кухненска хартия и ги осолете. Оставете месото за 2-3 часа. 

Сложете агнешките котлети в съд, който е подходящ за готвене на котлон и във фурна. Добавете олиото и вода така, че да покрие месото и добавете към него нарязания на ситно лук. Оставете агнешките котлети да се готвят на умерен огън, като към тях прибавите няколко стръка розмарин или салвия.

След като агнешкото месо поомекне, добавете нарязаните на големи резени картови и доматите, нарязани на ситно. Оставете котлетите да се сготвят напълно. Тогава прибавете към тях почистената и измита бамя. Сложете ястието във предварително загрята фурна и оставете да се запече на умерена фурна, докато месото и зеленчуците добият лека коричка. 

Поднесете агнешките котлети с бамя в големи плоски чинии. Хапнете ястието с чаша червено вино (по ваш вкус), което ще подсили вкуса и ще изпитате истинска наслада.