Евгений Михайлов: Огромна манипулация е, че българите не са питани за ЕС и НАТО

Евгений Михайлов

Евгений Михайлов

Кой трябва да се оттегли в тази ситуация? След протестите и юмрука на президентът, Радев вече управлява 23 месеца. (…) Тези, които искат сега импийчмънт, трябва да се извинят за това, че го подкрепиха за втори мандат. Това каза в студиото на Нова ТВ Евгений Михайлов, кинорежисьор и бивш депутат от СДС.

Според него едните трябва да се откажат от полета си за Луната и Мисия-21. Защото България има нужда от редовно управление, от тези, които искат да помогнат на Украйна, да влезем в Шенген и еврозоната.

По думите на Михайлов, като участник и свидетел на всички кампании, от всички лидери има само един, който искаше да бъде избран един, втори и трети път, който надмина и Коствов и цар Симеон, които не получиха втори мандат. 

Евгений Михайлов смята като огромна манипулация твърденията, че българският народ не бил питан за НАТО и ЕС. Той се аргументира с българската конституция.

Според конституцията у нас има представителство, съответните партии вкарват представители в парламента. Партиите заемат първо, второ, трето или десето място благодарение на програмите си. Вече 30 година, когато в програмите на тези партии, които печелят и управляват страната, акценти са ЕС и НАТО, е абсурдно да се говори, че народът не е питан и че той е балкански и не знам какъв си. Това е ясно доказателство, че суверенът е за ЕС за НАТО и всичко друго е манипулации, коментира Михайлов.