Евродепутати: Русия и Китай се възползват от кризата с COVID-19, с дезинформация се опитват да намалят доверието в ЕС

Андрей Ковачев

Андрей Ковачев

Евродепутати изпратиха писма до Европейската комисия, Европейския съвет и Върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политика за сигурност, в което алармират институциите за безпрецедентната кампания за деизнформация, която водят Китай и Русия, с цел да бъде разколебано единството и доверието в Европейския съюз. 

"Заедно с мой колеги изпратихме две писма до Европейската комисия, Европейския съвет и Върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политика за сигурност", написа на официалния си блог българският евродепутат Андрей Ковачев.. 

"Първото писмо се отнася до дезинформационните кампании на трети страни (Русия и Китай), които се опитват, използвайки кризата с COVID-19 да намалят доверието на граждани в Европейския съюз.

Второто писмо е до Върховния представител с молба да призове Китай да предприеме всички мерки в бъдеще за недопускане на подобни зарази като настоящата, да се разпространят в глобален мащаб и да рискуват живота, здравето и поминъка на хората", пояснява евродепутатът.

AK_pismo_0.jpg

AK_pismo_1.jpg

AK_pismo_2.jpg