Европа и Григор Димитров с драматична победа над Света в Лейвър Къп

Европа постигна емоционална и драматична победа над Света с 13:11 в Лейвър Къп. В Берлин всичко бе решено от последния мач на сингъл в тридневния турнир, в който един срещу друг се изправиха испанецът Карлос Алкарас (за Европа) и финалистът от Ю Ес Оупън Тейлър Фриц (за Света).

Четирикратният победител в турнирите от Големия шлем се наложи с 6-2, 7-5 и върна трофея на Европа, след като в последните две издания победата бе за Света.

Първата ракета на България Григор Димитров спечели единствения си мач на сингъл в петък, като победи Алехандро Табило в два тайбрек сета, но изпита физически проблеми и поради това повече не игра в Берлин. Българският тенисист, който бе най-възрастният от двата отбора в Лейвър Къп, бе най-деен в даването на съвети на своите съотборници.

Това бе и последното издание на Лейвър Къп, в което капитани на двата тима бяха Бьорн Борг (Европа) и Джон Макенроу (Света), като двете легенди се оттеглят при резултат 5-2 в полза на Европа. "Направихме го за теб", обърна се след успеха си Алкарас към Борг. "Бяхме близо до загубата, но Саша (Зверев) игра много добър тенис и ми даде шанс да спечеля Лейвър Къп, така че сме много щастливи", допълни испанецът.

"Винаги е трудно да играеш срещу отбора на Света, така че съм много горд от моя отбор", каза Борг.

От следващата година капитан на Европа ще е Яник Ноа, а на Света - Андре Агаси. През 2025 турнирът ще се проведе в Сан Франциско./ БГНЕС