Фандъкова за протеста в Дружба: БСП пак се прави на обществен защитник

Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова

"Протестът, който организира БСП за застрояването в кв. „Дружба“ е поредното усилие на партията да се представи като защитник на обществения интерес." Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщава „Фокус“.

„С общия устройствен план на квартала от 2007 година има една част, която е откъсната от парка. Част от нея вече е застроена. В тази част попада и един частен имот, за който главният архитект на София Здравко Здравков отказа, в подробния устройствен план, да заложи застрояване, след което неговото решение беше обжалвано. То взе страната на собствениците на имота“, заяви Фандъкова.

Тя посочи, че в момента главният архитект е възложил и нов план, за да може да се запази този терен, който също се обжалва. „В момента аз не зная каква е точно причината, защото решение няма за строителство. Но защо точно сега решиха колегите от БСП да правят протест, не мога да кажа. Мога само да предположа. Настояването да се изкупи в този момент имот, означава, настояване да се дадат едни пари на определени хора“, подчерта столичният кмет.