Филип Киркоров със скандален пост към Зеленски: Зайче мое, имах късмет, че забраниха само песните ми!

Филип Киркоров

Филип Киркоров

Певецът Филип Киркоров написа скандален пост в Instagram по повод на наложените му санкции от президента на Украйна  Володимир Зеленски. Той влезе в списъка заедно с режисьора Никита Михалков и още 117 руски знаменитости, които открито оправдават войната на Русия в Украйна и защитават режима в Путин в страната.

Припомняме, че преди няколко месеца роденият във Варна популярен руски певец бе поканен да участва в концерт на българския естраден дует "Ритон". Новината предизвика лавина от недоволство и критични коментари, което стана повод гостуването му да бъде отменено, под претекст, че българският дует нямал възможност да му плати участието.

Ето какво написа популярният руски естраден певец:

"Приемам поздравления от всички мои приятели и познати за влизането в санкционирания списък (на доктор Гьобелс, лидер на свободния свят, радетел на свободното слово - президентът Зеленски). Благодаря ви, че признахте моя талант, че признахте моята значимост и популярност. Историята вече е припознала подобни "лидери", които още през 45 г. отидоха в друг свят, но срещнаха своите последователи след 80 години. Културата, песните, литературните произведения, както тогава, а още повече сега, не могат да бъдат отменени, време е да го разберете и приемете. Разбира се, ценностите на културата под украинския протекторат отдавна са изчезнали в западноукраинските страни, които като деца се прехласват по звуците на флейтата на свирача от Хамелин. За съжаление, този феномен на отричане на културата, както в произведението "Кралството на кривите огледала", изкривява реалността и подобно на отхвърлянето на Салман Рушди, до смъртните санкции на братските територии в родината му, се възхвалява на Запад.

Моят стар другар и партньор на снимачната площадка твърде много влезе в роля в един сценарий, който му беше изпратен отвъд океана, изпепели и него, и страната, която му беше поверена. Съжалявам го и него, и близките ми хора от Украйна, за съжаление, фанатизирани хора, които са превзели пропагандата и новинарския дневен ред, като не позволяват на хората да чуят техните роднини, приятели и други алтернативни мнения и новини. Имах късмет, че забраниха  само песните ми -  - да, зайче мое, Зеленски".

post_kirkorov.jpg

Постът на Филип Киркоров е придружена от видеоклип към песента "Просто подари", където една от ролите изпълнява самият Володимир Зеленски. На този фон звучат думите на песента: "Ще предизвикам целия свят на война. И ще се върна с победа".

Превод: Faktor.bg