Фонд "Земеделие": 10467 фермери имат застъпени площи и трябва да докажат правата си

Засегнатите имат срок до 1 декември да защитят правата си да ползват земята с документи, съобщиха от фонда.

В заявленията на 10467 кандидати за директни плащания в тазгодишната кампания са установени застъпвания, сочат резултатите от кръстосаните проверки на фонд "Земеделие". Засегнатите имат срок до 1 декември да защитят правата си да ползват земята с документи, съобщиха от фонда.

През тази година площите със застъпвания намаляват до 6013 хектара при 6985 хектара през миналата.

Фондът ще ипрати уведомителни писма на всички, засегнати от застъпванията. В срок до 20 работни дни от получаването на уведомително писмо, но не по-късно от 1 декември 2017г., кандидатите трябва да се явят в съответната областна дирекция на фонда с документите си.

Земеделските стопани имат възможност да направят справка за застъпванията за Кампания 2017 и какъв е размерът на двойно декларираните площи в секция "Система за индивидуална справка по Директни плащания". Платформата се намира на сайта на фонд "Земеделие".
Кандидатите, които са направили електронна справка в сайта и са установили, че в декларираните от тях площи има застъпвания, могат да подготвят документите, доказващи правото за ползване на земите, и да ги представят в областните дирекции и преди връчването на уведомително писмо.