Forbes обяви класацията си за най-високоплатени музиканти през 2017

13-и в класацията е най-възрастният и бивш член на Бийтълс Пол Маккартни

Пол Маккартни

Пол Маккартни

Рапърът Puff Daddy, Beyoncé и хип-хоп певец Drake оглавиха тазгодишната класация на Forbes за най-високоплатени изпълнители и музиканти. 

По данни на изданието американският рапър е заработил 130 млн. долара през тази година, като около 70 млн. долара от приходите на Daddy всъщност са от продажбата на колекцията му облекла. Останалата част идва от рекламите на водката на британския алкохолен гигант "Диаджео" и от продажбите на билети от неотдавнашното му турне.

Класираната на второ място Beyoncé е спечелила впечатляващата сума от 105 милиона долара през 2017 г. Според изданието за нея най-доходоносни са се оказали концертите от световното й турне Formation и албумът й Lemonade.

Следващата я на трета позиция  канадският хип-хоп певец Drake също може да се похвали с огромни приходи през тази година -  94 милиона долара. Припомняме, че Drake тази година спечели най-много отличия на церемонията за музикалните награди на сп. Billboard. Той получи рекордните 13 статуетки, сред които за най-добър артист и най-добър изпълнител. Така Drake счупи рекорда на Adele, която през 2012 г. получи 12 награди.

От списъка на престижното списание става ясно, че най-младият изпълнител в класацията е поп звездата Justin Bieber. Той е поставен на седмо място с приходи от 83,5 млн. долара.

Най-възрастният пък е бившият член на The Beatles - Sir Paul McCartney, който застава на 13-а позиция със спечелени 54 млн. долара за изминалата година.