Франция е изразила солидарност с германското решение да експулсира руски дипломати

Toвa съобщи на брифинг представител на Елисейския дворец

Франция изразява солидарност с германските власти във връзка с решението им да експулсират двама служители на руското посолство след убийството на грузински гражданин в Берлин, съобщи на брифинг представител на Елисейския дворец, цитиран от TACC и "Фокус".

"Ние взехме под внимание решението на Германия, разбираме го и се съгласяваме с тях. Ние oчакваме германските власти да поискат мерки от европейските партньори, ако е необходимо. Засега това не се е случило. При други обстоятелства Франция би изгонила руски дипломати", подчерта представителят.

В сряда германското външно министерство обяви експулсирането от страната на двама служители на руското посолство в Германия поради недостатъчно, според германската страна, сътрудничество на руските власти при убийството на грузински гражданин Зелимхан Хангошвили (чеченски командир от войната). Главната прокуратура, която разследва убийството, заяви, че „има достатъчно фактически основания да се смята, че убийството е извършено или по указание на държавните органи на Руската федерация, или по указание на властите на Чеченската република, която е част от Руската федерация“.