ФУЛЪМ – отборът за големите мечти

адв. Хари Харалампиев

Несъмнено, футболът е нашата връзка със света. Той е категорично отрицание на човешката отчужденост. Футболът е игра на вдъхновението, подчинено на интелигентността. Той е една от най-красивите версии на безсмъртието.

Когато пиша тези редове, все още не е заглъхнало ехото от последната победа на любимия ми Фулъм.

В срещата срещу Престън имаше динамика и себераздаване. Победата на Фулъм означаваше завръщане във Висшата английска футболна лига. И тя беше постигната по категоричен начин.

Виталността е тази, която пронизва играта на котиджърси. Тя съпътства отбора през времетраенето на първенството, което ще приключи през месец май.

С игровото си поведение футболистите на Фулъм доказват, че големия футбол идва от сърцето. В действията им има възторг и мъдрост, физическа мощ, с която преодоляват съпротивата на своите противници.

Във футболистите на Фулъм виждам възпитания и премерен аристократизъм и тогава, когато биват надиграни. Те са естествени, защото сред тях няма гръмки имена. Играят непринудено и с лекота.

Впечатлява радостта, с която се отдават на играта, майсторското им боравене с топката. В тях има благородство и рядко биват наказвани за непозволена игра.

Фулъм е отбор с ярко лице и за това съм негов искрен привърженик. Малко преди края на настоящето първенство в Чемпиъншип няма отбор, който да е отбелязал деведесет и девет гола, четиридесет, които принадлежат на Александър Митрович.

Сърбинът е инстиктивен и открит. Майсторството му внушава и стимулира останалите. Митрович е безпорен талант с изострен усет към гола. Притежава превъзходна техника – точен и в същото време своеобразен. Стилист с несъмнена футболна ерудиция.

Митрович не е самотен ас. До него са Хари Уилсън, Лерма, Фабио Карвальо и останалите, които в играта внесоха динамика, хъс и желание.

Те отварят пространства не само за себе си, но и за сбъднати футболни мечти.

Мениджерът Марко Силва във всяка отделна среща предлага богатство от тактически варианти, с които изненадва.

С гордост казвам: Фулъм ще остане в сърцето ми. Любовта ми към него е кодирана в моята памет.

Успех, Фулъм във Висшата лига. Успех в годините 2022 – 2023.