Габриел: Разчитаме на общините за достъпни послания относно приемането на еврото

Среща на общините по протежението на Коридор 8

Мария Габриел

Мария Габриел

"Националното сдружение на общините в Република България обединява усилията на българските общини за отстояване на интересите на местното самоуправление. Поздравявам сдружението и за международната му дейност."
Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на 37-то Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Тя увери, че общините може да разчитат на МВнР за организиране на среща на общините по протежението на Коридор 8, като засегна и темата за присъединяването ни към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и Еврозоната.

"Присъединяването към ОИСР ще послужи като катализатор за важни реформи, ще повиши и стандарта в живота. Ние разчитаме и на вас да достигне с много достъпни послания до хората положителните черти на бъдещото приемане на еврото." - заяви Мария Габриел.

Тя подчерта важността от адаптацията на иновациите към силната страна на общините. "За нас иновациите са водещи и те са част от стратегическото партньорство с много страни", коментира Габриел. /БГНЕС