Гълъб Донев: Нашето правителство се превърна в кабинет на действието и на работа в екип

Осигурихме спокойствие, предвидимост и сигурност, изтъкна още служебният премиер

Гълъб Донев

Гълъб Донев

“Ние започнахме своята работа, в среда, в която държавата беше поставена на пауза, където кризите следваха една след друга, в среда, в която имаше несигурност как хората ще прекарат зимата”. Това заяви вече бившият служебен министър Гълъб Донев, предаде репортер на БГНЕС.

“Осигурихме най-евтиния газ в Европа, на гражданите осигурихме спокойствие, предвидимост и сигурност за функционирането на всички обществени системи. Показахме на инвеститорите, че България създава среда, в която може да се инвестира”, каза Донев.

“Българската позиция защитаваше националния интерес, тя беше видима. Ние направихме, така че българските туристи и бизнес да бъдат абсолютно сигурни, че в България има правова държава и върховенството на правото съществува. Внесохме редица законопроекти, които водят в тази посока”, каза още Донев, след което уточни, че политическите анализатори подчертават, че това, което е свършено за тези 10 месеца, може да се събере в два мандата на редовни правителства.

“Нашето правителство се превърна в кабинет на действието и на работата в екип. Работихме в екип със служителите в държавната администрация, имахме тяхното и им гласувахме нашето доверие. Нито един министър или орган на изпълнителната власт не би бил успешен, ако не работи в екип и не търси експертизата и професионализма на държавните служители. Те имат своето достойнство, не трябва да бъдат хулени, обиждани и върху тях да пада вината за неуспеха на политическите партии или един министър”, поясни Гълъб Донев и благодари на всички министри за това, че не са допуснали нито един корупционен скандал.