Гарелов се терзае: В очите на нашите съюзници, може да бъде виновен само този, който изпитва симпатии към Русия и Путин

 „Посланието в речта на президента е символ. В нарушение на Конституцията той е бил подслушван и не можеше да не отговори. Това води и до ескалация, защото той прави този акт, за да покаже на обществото, че не се е предал. Ако беше замълчал, щеше да бъде гузно“. Това коментира пред БНР Иван Гарелов, който

В предаването „Хоризонт за вас“ т.нар. журналист, който така и не обясни какъв точно символ се явява поредната провокация на Радев,  допълни:

„В България има парадоксална ситуация. Имаме управление със самочувствието, че е спечелило два поредни избора. На улицата няма масови протести. Обаче в същото време виждаме, че държавата се руши. Това управление се стреми само към спечелването на властта, а не към укрепването на държавата. Цялата пирамида на държавния апарат отдолу нагоре се занимава с това как може да спечели и печели някакви проценти“.

Според т.нар. журналист единственият изход от ситуацията в страната е да се направи една кръгла маса с участието на политическите сили – парламентарни и извънпарламентарни.

Иван Гарелов очерта едно съвпадение - „обръщението на президента, което подейства мобилизиращо на хората, беше отправено в един ден със съобщеното от американския посланик, изпълнено с патос и драматизъм  САЩ“: послание, че ще бъде обявено името на първия българин, който ще бъде спрян да влиза на територията на. ,

„Това в ушите на много българи звучеше, че ще бъде посочен човек от управляващата върхушка или приближени до нея и че разплитането на чорапа ще започне… Оказа се, че в България, в очите на нашите съюзници, може да бъде виновен само този, който  изпитва симпатии към Русия и Путин“, казва той. 

Гарелов очевидно не прави разлика между двете. Международникът-слънце още не е разбрал, че няма как някои да изпитва симпатии към Русия, а да обича и Путин, който я смазва. 

А е и доста интересно терзанието на Гарелов, че един магистрат пуска обвинен в шпионаж в полза на Москва при поръчителя, за да получи орден от него. Това за него са просто симпатии.