Ген. Сирски и министър Умеров посетиха Авдиивка и други горещи точки на фронта

"Взехме редица важни решения"

Ген. Олександър Сирски

Ген. Олександър Сирски

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна ген. Олександър Сирски и министърът на отбраната Рустем Умеров посетиха купянското и авдиивското направление на фронта, съобщиха украинските медии.

По думите на ген. Сирски, оперативната обстановка на двата участъка от фронта е "извънредно сложна".

"Окупаторите продължават да разширяват своите усилия и имат числено превъзходство в личния състав. Не се интересуват от загубите и продължават да прилагат тактиката на щурмовете с "пушечно месо". Само на авдиивското направление през изминалото денонощие подразделенията на силите за отбрана на Украйна отбиха 29 атаки на руските окупатори. Освен това врагът активно използва авиация, нанася поражения чрез управляеми авиационни бомби, води плътен минометен и артилерийски обстрел срещу нашите позиции." – посочва главнокомандващият ВСУ.

Заедно с Умеров той е изслушал доклади от командирите на бригадите, воюващи на първа линия, направени са анализи на наличните ресурси и нуждите на армията.

"В резултат на работата взехме редица важни решения, насочени към усилване на бойните възможности на нашите военни части и противодействие срещу врага... Същевременно вземаме всички възможни мерки за минимизиране на загубите и запазване на живота на нашите воини." – допълва ген. Сирски.

„За нас основна задача и основна ценност е животът на нашия войник. Не можем да си позволим такова отношение, както руските началници, чиято практика е да провеждат щурмове с "пушечно месо". По-добре е да отстъпя от някоя позиция, но няма да допусна гибелта на целия личен състав." – подчерта Сирски, като отбеляза, че за руснаците е обратното – животът на техния войник е равен на нула.

Превод Faktor.bg