Георги Божинов: Нинова иска малка партийка, която да обслужва интересите ѝ, за пропусната оставка в БСП сме виновни всички партийни членове

Слави Трифонов не ни открадна гласове, сами си го причинихме, казва още той

Георги Божинов

Георги Божинов

„Малко е нелогичен въпросът ви, защото БСП направи заявка за първото място, след като имаше недоверие в управлението през последните години. Българската социалистическа партия щеше да е алтернатива. Поставянето на ниски летви и второ място бяха ниските летви пред левицата. Ние осъществихме самозаблуда в партията, с която повече не може да живеем. Трябва да кажем истината – БСП се разрушава системно и се обезкърви. Всичко това водеше до провала на изборите, на които Корнелия Нинова продължава да се самоотъждествява и да досъсипва партията“. Това заяви пред Faktor.bg Георги Божинов. 

„Ако тя имаше капка достойнство, трябваше да подаде оставка още във вечерта на изборите, а не да обяснява как нямало бъдеще за БСП без нейното присъствие. Корнелия Нинова не живее в реалния свят, а в свой собствен. Някои медицински лица обясняват поведението ѝ, но аз не съм достатъчно компетентен, за да коментирам“, каза още социалистът. 
„БСП сама открадна гласовете си и надеждите на хората. Корнелия Нинова от първия ден начело на партията започна да преследва друга цел. Тя искаше да има една малка партийка, която да обслужва нея. Голяма част от членовете на БСП сляпо се доверяваха и казваха, че е права, дори когато греши. Това е само една от морето от грешки.

Анализатори казват, че Нинова е сбъркала и с оттеглянето на подкрепата на Георги Гергов. Вземете вашите колеги, които говореха за силния лидер в БСП, който е разчистил всичко. Тези жалки хорица станаха първите глашатаи на трагедията в левицата. Вземете един Андрей Райчев. Той беше най-венцехвалещият на твърдия курс, а днес обяснява как БСП се е сринала заради изключването на Георги Гергов. Курсът тръгна с избирането на Корнелия Нинова за лидер и с хората, които я подкрепиха и се наложи над Михаил Миков. Когато социалистите виждаха фалшификациите и новите правила при вътрешния избор. Те днес не искат да погледнат колко са гласували и как истината те удря в лицето с тежък юмрук“, категоричен е Георги Божинов.  

„Нинова не трябва да се отъждествява с БСП. В агонията си прави предложения и инициативи. Никой обаче не иска да я чуе и да я забележи. Вместо да се чуди и да се мае от кое място ще влезе – от третото в Пловдив или от четвъртото в София, трябва да напусне парламента и поста на председател на БСП. Това ще е малък импулс за партията в страната. Никой не брои за нищо Корнелия Нинова. Трябва да се свика конгрес и като последен жест тя да се оттегли. Но не Нинова е виновна, а онези, които знаеха, че вървим по пътя на надолнището и с користна цел го подкрепяха. Ние също сме виновни, редовите членове, които спестявахме кривиците и оставихме Корнелия Нинова без критика“, коментира Божинов.