Георги Георгиев: Държавните органи стават още по-инертни и затрудняват бизнеса - да сложим край на кризата!

„Стабилно управление, адекватно законодателство и институции, които го прилагат ефективно"

Георги Георгиев

Георги Георгиев

Необходимо е да се сложи край на политическата криза, в която държавните органи стават още по-инертни и допълнително затрудняват бизнеса.

Това заяви кандидатът за депутат от партия ГЕРБ Георги Георгиев в профила си във Фейсбук.

„Българският бизнес е гръбнакът на икономиката на страната, той я движи напред и я развива. Ние сме дясна партия и затова основна част от управленската ни програма е съсредоточена в подкрепа на българската икономика. Тя създава брутен вътрешен продукт, добавена стойност, работни места и данъчни приходи за държавния бюджет.
Затова с кандидатите ни за народни представители от ГЕРБ-СДС провеждаме десетки срещи с представители на различни бизнеси и на техните браншови организации. От производството, IT сектора и технологиите, през хранително-вкусова промишленост и транспорта, до ресторантьорите, хотелиерите и туроператорите. Всички заслужават внимание и то не само в предизборната кампания.“ -  отбелязва Георгиев.

„Стабилно управление, адекватно законодателство и институции, които го прилагат ефективно, за да не остане само на хартия. Това са конкретните ангажименти, които поехме по време на разговорите.“ – казва още той.

Политикът посочва очакванията на българските предприемачи и работодатели, които ГЕРБ приема като свой политически ангажимент:

"-          да сложим край на политическата криза, в която държавните органи стават още по-инертни и допълнително затрудняват бизнеса;

-          подобряване на възможностите за дуално обучение и за пряката връзка между образователните програми и нуждите на българската икономика;

-          да либерализираме ефективно пазара на труда, с цел привличане на повече кадри от трети страни извън ЕС, защото недостигът на служители е проблем във всички сектори;

-          приехме и задачата да възстановим работата по европейските програми, които дават достъп до финансиране за технологично обновление, инвестиции в мощности и в подготовка на кадри за българската икономика."