Георги Харизанов: 46-ият парламент само сондираше и проби дъното доста дълбоко

Георги Харизанов

Георги Харизанов

Със сигурност не с работата, а със сондирането на дъното, пробиха доста надолу. С това ще запомни 46-ото Народно събрание  анализаторът Георги Харизанов.

Повече от избирателите на партиите на протестите са разочаровани от тях, добави още той в студиото на Би Ти Ви.

Харизанов намекна, че всъщност последният парламент не е решавал важните проблеми в страната и двусмислено коментира казуса с Бюрото за защита на свидетели. 

Кой ще е господар на Бюрото за защита на свидетели е от изключително значение – ще начертае съвсем друг път на развитието на българското общество.
Анализаторът се опита образно да обясни защо второ НС не успа да състави кабинет.

Имате 6 души, които са на футболната площадка. С единия никой не иска да си играе, другите пет си обелиха колената и накрая прехвърлиха вината за това на шестия, който не участваше в играта. Никоя от партиите на статуквото няма вина за тази ситуация…Но се питам дали публиката няма да се е уморила вече да ходи на мач…

Сега има нарушение от страна на президента на Конституцията. Служебното правителство не му е работа да чертае дългосрочна линия на развитие на държавата. То има задължението да организира парламентарните избори, припомни Харизанов. 

На финала на разговора той изрази надежда да няма скрити козове за президентските избори и да видим сериозни кандидати за този най-висок пост в държавата.