Георги Лозаров: Говорейки за нова партия, Радев упражнява натиск да се направи завой на изток

Георги Лозанов

Георги Лозанов

Радев упражнява натиск, говорейки за  новия политически проект. Той казва на бъдещите управляващи,  че ако не направят завой на изток, тогава той ще излезе на политическата сцена с нов проект. Така разтълкува коментарите на президента след изборите анализаторът Георги Лозанов. 

По думите му около „Величие“ има някакво раздвижване, но това е като „кученцето в картинката“. А не виждаме голямата картина – че върнахме политическо време към 2019 година, посочи той.

Според него Пеевски преди се задоволявал с влияние върху скритата власт. Но след като влезъл в списъка Магнитски, пожелал да бъде сред публичните лидери, защото задкулисната роля е по-лоша от прякото влизане в публичната сфера. Какво е показал експериментът обаче – един човек от списъка „Магнитски“ вдига вота на тези избор, коментира Лозанов.

Той смята, че ще бъде направено правителство  и то от ГЕРБ. 

Сега се очаква ГЕРБ сам да реформира собствения си модел на управление. Иначе ще изпадне в трудна ситуация. ГЕРБ ще се опита да убеди в това обществото. Освен това Пеевски създава и такива видимости. Но има голямо значени ПП-ДБ да остане силна опозиция, за да не изпаднем под голямата дъга – Русия, Сърбия, Македония, която да ни превърне в един момент в държава с таталитарно управление.