Георги Свиленски унизи протестиращите

Има протест, Борисов отваря багажника или прозореца, хвърля някаква сума пари и хората замълчават, заяви депутатът от БСП

Георги Свиленски

Георги Свиленски

Недоволството на опозицията е обяснимо. Защото българското правителство за пореден път показа, че не уважава държавността, не уважава парламентаризма. Пред народните представители не бяха представени мотиви за смяната на социалния министър. Това коментира в студиото на "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

"Министър-председателят обяви, че днес в 12 часа госпожа Деница Сачева ще приеме поста при положение, че тя не беше избрана, не беше планирано да бъде избрана за министър, тоест, той сякаш каза на депутатите: "правете каквото искате, тя в 12 часа ще си поеме поста, от вас нищо не зависи, вие натискате само едни бутони", интерпретира думите на премиера Свиленски. "Така парламентарна държава не се управлява", каза още той.

Свиленски беше категоричен, че пред народните представители не са били представени мотиви за смяната на социалния министър.

"Обявява се смяна на министър, ние, депутатите, не разбрахме, а някой български гражданин разбра ли защо си отиде Бисер Петков, някакви мотиви имаше ли? Пред народните представители не бяха представени мотиви за смяната. Ние попитахме и не получихме отговор.
Според него тепърва ще се види как Деница Сачева ще се справи като министър. По-големият проблем според него е, че днес тя е била избрана със 114 гласа, т.е. правителството няма мнозинство.

"Това правителство няма визия. Те решават проблемите ден за ден. Днес има протест по даден повод, Борисов отваря багажника или прозореца, хвърля някаква сума пари, хората замълчават. Така не се управлява държава", опита да бъде оригинален Свиленски, като по този начин обиди и унижи всеки, който справедливо протестира.