БСП отговори на Дунчев: Дори опозицията е потресена, премиерът се разграничи от изказването му за горите

Коалицията е стабилна, коментира Георги Свиленски

"На фона на всички кризи, трябва да говорим за горите. На някои колеги, които не са уравновесени, изричат глупости пред зрителите. Хубавото в цялата работа е, че това не е мнение на парламентарната група на ПП. В качеството си на какво тези хора спират камиони? Ако е имало нарушение, е трябвало да се обади на съответните органи". Това заяви пред БТВ лидерът на ПГ на БСП Георги Свиленски пред БТВ по повод изказването на Александър Дунчев, че БСП кадрува в горите. Той допълни, че колегата му от "Продължаваме промяната" е несполучлив кандидат за министър и срещу него има 3 сигнала в службите. 

"Наясно ли е как се управлява държавата? Как Министерски съвет ще назначава директори на стопанства? Говорихме и му казах, че има конкурси и му дадох пример как МС започва да търси кадри за дървосекачи. Бил е изпълнителен директор на дирекция, която трябваше да контролира. Не е сигнал, което се казва, а клевета. Къде е подал сигнала си - в неговата неправителствена формация или в МВР или прокуратурата? Дори и опозицията беше потресена. Говорих с премиера, който се разграничи категорично от изказването му. Коалицията е стабилна и нямаме проблем с партньорите. Тя може да управлява и да изпълни ангажиментите си", каза още Свиленски. 

Припомняме, че Александър Дунев критикува коалиционните си партньори от БСП, че кадруват в горските стопанства и назначават свои хора.