ГЕРБ и ПП-ДБ се разбраха за част от шефовете на регулаторите и за областните управи

ГЕРБ и ПП-ДБ се разбраха за част от шефовете на регулаторите и назначенията в областните управи. Това стана ясно след лидерската среща между двете формации тази сутрин в парламента.

„Говорихме за регулаторите, защото трябва да бъдат избрани”, заяви Борисов на излизане от срещата. „Ние само удължаваме, аз нямам претенции. Чакаме техните хора да ги дадат”, каза Борисов и уточни, че става въпрос за всичките регулатори.

„Аз съм посолил само едно име - на Димитър Радев. Честит рожден ден му казвам днес. Той е перфектен  банкер”, каза Борисов. Нямал никакви други претенции, стана ясно от думите му.

За областните управители предложил на ПП-ДБ да предложат имена, а от ГЕРБ-СДС да предложат зам.-областните, предаде Нова ТВ.

„Започва нова процедура за управител и подуправител на НЗОК, като има съгласие между нашите групи, че до избора на управител и подуправител, който също ще се избира от НС ще изпълнява длъжността настоящият подуправител”, каза Десислава Атанасова.

„За председател на Сметната палата срокът, на който изтича, е днес. Номинацията на ГЕРБ СДС,  която е одобрена от ПП-ДБ е на г-н Димитър Главчев. Днес ще бъде внесена след час в деловодството на НС. По отношение на БНБ следва избор на управител, който да посочи двама подуправители”, каза Атанасова.

„Говорихме и за регулаторите, и за областните управители”, потвърди Кирил Петков. „Искахме да дадем пример. За София и Пловдив се избраха хора, които не са големи партийни дейци, а са експерти. За регулаторите обсъдихме процес. Днес следобед ще изслушаме г-н Радев, искаме да сме сигурни, че приоритетите за Еврозоната са общи”, каза Петков.