ГЕРБ-СДС се регистрираха за изборите, искат победа и нормалност

Последните три години са били години на безвремие

Томислав Дончев

Томислав Дончев

Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите избори 2 в 1 – предсрочни парламентарни и европейски, предаде БНР.

Изборите са възможност страната ни да има титулярно правителство с ярки политически фигури, което да поема отговорност за управлението, подчерта заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

ГЕРБ-СДС отива на предсрочния вот с амбицията за победа и с възможността да осигури нормалност в българския политическия живот, заяви Дончев. По думите му последните три години са били години на безвремие.

"Министерският съвет се беше превърнал в кръжок, курс по политика за незнаещи. Време е България да има титулярно и подготвено правителство, с ярки фигури. Стига с тези експерименти", коментира той.

"Ротация? Това е екзотика." - добави Дончев. 

По думите трябва да се спазва Конституцията, която има ясна формула.

Дончев отказа да очертае кои биха били евентуални бъдещи партньори на ГЕРБ-СДС след изборите, но отговори утвърдително, че скандалът с Агенция "Митници" би повлиял на евентуално партньорство с ПП-ДБ.

"Ще повлияе, ние не искаме да работим с фигури със спорен интегритет. С кого ще управляваме, ще отговоря на първия ден след изборите." - каза той.

На въпрос дали, ако отново са първа политическа сила, биха направили компромис, като преотстъпят властта, Дончев отговори: 
"Компромисът има граница. Не можем да правим компромис със самочувствието на хората, които са ни подкрепили." 

От коалицията ГЕРБ-СДС внесоха станалите традиционни 9999 подписа за регистрация за участие в изборите и обявиха, че ще водят позитивна кампания.