Григор Димитров с болезнена загуба, 2 точки го изхвърлиха от Australian Open

Григор Димитров допусна много болезнена загуба, след като навакса изоставане от два сета срещу 22-годишния американец Томи Пол във втория кръг на Australian Open. Българинът загуби супер оспорваната 5-сетова среща с 6:4, 7:6, 3:6, 6:7, 4:6, 7:6.

Пол, който е номер 80 в ранглистата, влезе със самочувствие в мача и спечели първия сет с 6:4 след късен пробив. Във втората част се стигна до тайбрек, в който Димитров поведе с 4:0 и сервис на своя страна, но допусна обрат и загуби частта. По този начин американецът бе само на сет от сензационна победа над поставения под номер 18 в схемата на турнира хасковлия, предаде БГНЕС.

В третия сет обаче Димитров се мобилизира, показа превъзходство на корта и логично спечели с 6:3, с което намали изоставането си на един сет. Четвъртата част отново бе много драматична. Стигна се до нов тайбрек, който този път бе убедително спечелен от първата ни ракета - 2:2 сета.
В решителния пети сет Димитров продължи с добрата си игра и поведе с 5:3 сета. Не успя да затвори мача на сервис на съперника, а сервирайки за мача допусна пробив след като поведе с 30:0 и нещата се обърнаха в полза на американеца. Григор успя да вземе следващото си подаване и вкара мача в решителен тайбрек до 10 точки.

За съжаление в тайбрека младият американец показа по-здрави нерви и стабилна игра. Димитров допусна няколко непредизвикани грешки и в крайна сметка загуби с 10:3 точки, с което отпадна от първия за годината турнир от Големия шлем.