Гордон: Ядрената заплаха на Путин съществува толкова, колкото „непобедимата“ путинска армия (Видео)

Дмитрий Гордон

Дмитрий Гордон

"Забравете за путинската ядрена заплаха, тя не съществува така както не съществува путинската армия." Това казва в изявление в Youtube известният украински журналист Дмитрий Гордон. 

"Путин изпрати в Украйна най-добрите си военни части и техника. Той събра 200 000 войници, ръководени от елитни офицери и генерали на границата с Украйна към 24 февруари, когато започна агресията в Украйна, правейки планове да завладее страната за няколко дни. Забележете каква огромна маса от поразена техника се намира сега на територията на нашата страна – по полята и в горите. Погледнете колко са загиналите - около 22 000 руски войници, хиляди са пленени и десетки хиляди са ранени и осакатени. Ние видяхме и не само ние видяхме, но и САЩ, и Западът, че твърденията за непобедимата руска армия се оказа блъф и отдавна осъзнахме безскрупулния образ на агресора. На Путин разбира се докладва, че всичко е супер, че армията не е сбор от болни и изтощени войници, че няма неподготвен личен състав, за този отвратителен военен генералитет, за отсъствието на всякаква логистика и пр. 

Затова да говорим за някакъв ядрен бутон – всичко това е фейк. Ако той се пресегне със собствениците си ръце към ядрения бутон, американците няма да кажат и дума, но ще направят нужния ход без дори да вдигнат глава. И Путин знае това много добре. Затова няма да се пресегне към ядрения бутон, веднага ще вдигне ръце и глава от него", коментира Гордон. 

Превод: Faktor.bg