Григор Димитров: Искам да върна нещо в родината

Винаги е специално да играеш за отбора и страната си

Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров е най-младият играещ капитан на ATP Cup тази година и приема сериозно тази отговорност. В Сидни първата ни ракета неведнъж влезе в ролята на треньор по време на тренировките на съотборниците си, опитвайки се да предаде наученото през годините.

След няколко дни сериозни занимания на корта, българите си дадоха почивен ден, отразен отблизо от организаторите на надпреварата. Димитров, Кузманов, Лазаров, Донски и Андреев посетиха Олимпийския басейн в града, намиращ се точно до популярния Sydney Harbour Bridge.

Бившият №3 сподели няколко думи пред тяхната камера: „Тенисът винаги е бил моя страст. Израствайки в България, винаги съм искал да допринеса по някакъв начин за страната си. Да имам тези момчета до себе си е прекрасно. Опитвам да им предам какво е нужно, за да си на по-високо ниво и се надявам някой ден да повторят моите постижения.“ Втората ни ракета Димитър Кузманов пък коментира формата на турнира:

„Винаги е специално да играеш за отбора и страната си. Това е нещо различно в нашия спорт и може би затова всички го харесват. Просто се наслаждаваме на времето си заедно.“

Григор от дълго време не е посрещал новата година на различно място от Австралия, но този път е различно:

„Не съм тук, за да се състезавам сам, ще се състезавам с отбор, което е прекрасно. Градът винаги е бил гостоприемен и чудесен, винаги откриваш нови места, нови ресторанти. Мисля, че това е десети или единадесети път, в който посрещам новата година тук – какво повече може да искам?“