Григор се изправя срещу китаец или белгиец на старта в Шанхай

Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров ще започне участието си на Мастърса в Шанхай след Джъджън Джан от Китай или белгиеца Зизу Бергс, отреди тегленият за турнира жребий.

Българинът, който миналата седмица се оттегли от надпреварата в Пекин поради травма, е девети поставен в Шанхай и почива в първи кръг. Първият поставен опонент на 33-годишния хасковлия може да бъде шампионът от Монреал Алексей Попирин. Австралиецът е 20-и в схемата и надви най-добрия ни тенисист по пътя към титлата в канадския град.

Григор няма официален мач срещу представителя на домакините Джан, но е играл веднъж срещу Бергс – двамата се срещнаха на Ролан Гарос по-рано през сезона и Димитров се наложи трудно в четири сета. Първата ни ракета има да защитава много точки в Шанхай, след като миналата година стигна до полуфиналите, където отстъпи на Андрей Рубльов. Българинът има и четвъртфинал през 2017.

Водачът в схемата Яник Синер стартира срещу квалификант или Таро Даниел от Япония. Втори поставен е Александър Зверев, като германецът ще играе с квалификант в първия си мач. Четирикратният шампион Новак Джокович е четвърти в схемата и ще започне участието си с двубой срещу американеца Алекс Микелсен или Юнчаокътъ Бу. Шампионът от миналата година Хуберт Хуркач няма да защитава титлата си.

Турнирът в Шанхай ще се проведе в периода 2-13 октомври. | БГНЕС