Гришо се сдоби с нов треньор след трудна раздяла с Агаси

Българинът прекрати сътрудничеството с американския тенисист и занапред ще работи с аржентинеца Данте Ботини

снимка: topsport.bg

снимка: topsport.bg

Първата ракета на България Григор Димитров е прекратил сътрудничеството си със своя треньор Андре Агаси и занапред ще работи с аржентинеца Данте Ботини, съобщават американските медии. Димитров включи легендарния носител на осем титли от Големия шлем в треньорския си щаб през 2018 година, но Агаси рядко пътуваше по турнири с българина заради други ангажименти.

След незадоволителното представяне в последните два сезона, Григор е решил да потърси промяна и се е разделил с Агаси. Вече е ясно и кой ще е новият треньор на бившия номер 3 в света - 41-годишния аржентинец Данте Ботини, който дълги години бе треньор на японеца Кей Нишикори. Под ръководството на Ботини Нишикори достигна един финал в турнири от Големия шлем и спечели 11 титли.

В същото време се предполага, че Агаси вече има нов възпитаник, след като бе заснет да тренира с американския вундеркинд Себастиан Корда. 20-годишният син на бившия финалист от Ролан Гарос Петър Корда се представи страхотно в Откритото първенство на Франция по-рано тази година и достигна осминафиналите, където бе спрян от бъдещия шампион Рафаел Надал. /БГНЕС