Гюров вкара Световното първенство в парламента, депутат от ПП издънил плана на групата за Изборния кодекс в НС

Андрей Гюров

Андрей Гюров

Депутатът от "Продължаваме промяната" Андрей Гюров поиска думата в пленарната зала, за да изрази възмущението си от вчерашните дебати за промените в Изборния кодекс. Той обвини Йордан Цонев и Росен Желязков, че са водили тенденциозно заседанието и не са му дали да се изкаже. Припомняме, че в четвъртък народните представители успяха да гласуват само името на законопроекта за ИК. 

Росен Желязков също взе думата, за да аргументира действията си и да обясни защо не е позволил на Гюров да застане на трибуната. Оказва се, че от ПП са имали намерение да предложат още 30 наименования, което, по думите на зам.-председателя, би означавало с колегите му дни наред да се занимават само с дебати около името. Желязков призна, че от ПП са допуснали тактическа грешка, като предварително техен народен представител е дал на Желязков дългия списък с предложения. 

Гюров пък беше категоричен, че има 16 законопроекта, които са минали на първо четене и те много повече вълнували българските граждани, както и Световното първенство по футбол. Той обвини Бойко Борисов, че трикольорите ни за пореден път гледат форума в Катар по телевизорите. Вместо пък правителственият самолет да вози националите, разхождал "бистришките тигри", в които играе Бойко Борисов.