Хамид: Подведоха Радев за гражданството на г-н Шугър Фейс, ще изнесем данни за работата на "Джон Траволта"

Кирил Петков не може да бъде министър на икономиката

Хамид Хамид

Хамид Хамид

"Не знам защо имаше изненадани колеги от това, че Иван Гешев се яви н изслушване в правната комисия. Главният прокурор заяви в кулоарите на парламента, че уважава институцията на Народното събрание". Това заяви зам.-председателят на правната комисия в парламента Хамид Хамид пред БТВ.

"ДПС осъди с декларация полицейското насилие и кадрите на полицейския произвол, които видяхме. Слагам под общ знаменател полицейското насилие от последните 30 години, защото от ДПС много сме си патили от това нещо", каза още Хамид.

"Има нарочна временна комисия, която да изясни всички обстоятелства около подслушванията. Ще бъде обсъден законопроекта в НС дали главният прокурор да бъде охраняван от НСО. Иван Гешев не изрази притеснение в това отношение", коментира депутатът от ДПС.

"Прекалено много се преекспонира темата с третия мандат, след като Румен Радев още не е дал първия. Доколкото разбрах, може да нямаме трети мандат преди да бъде връчен трети мандат. Ако бъдем поканени, ще участваме в разговори за политики, стратегии и програми. Който не желае подкрепата ни, няма да я получи. Румен Радев е знаел, че г-н Шугър Фейс е имал двойно гражданство и го е питал коя му е родината. Някой обаче е подвел държавния глава, когото безкрайно уважавам. Има пречка г-н Шугър Фейс да е министър на икономиката. При Жорж Ганчев имаше сходен казус, но той беше българин и мъжкар. За Симеон Дянков се доказа, че не е имал двойно гражданство. Той (Кирил Петков) много ми прилича на Джон Траволта", каза още Хамид. Той допълни, че ДПС прави свое разследвания за работата на Кирил Петков. Депутатът каза още, че има притеснения около работата на служебния кабинет относно "изчегъртването", с което се е захванал.