Хайде по-кротко с правото на глас в чужбина – всяка секция ще ни струва поне 10000 евро!

Миглен Шишков

"Българският вот във Великобритания - предизвестено бедствие", информира „Дойче веле“ чрез Faktor.bg. Сънародниците ни на Острова настоявали да бъдат открити „80 секции за изборите, а реално щели да открият едва 35, защото такъв бил законът“, пише в същото това „веле“. 
Аман от претенции, аман от дришльовци, за които личното си е лично, а чуждото – общо! 

Знаете ли, мрънкалници недни, колко струва една изборна секция в чужбина? Организирали ли сте някога такава? А искате ОСЕМДЕСЕТ само във Великобритания. A не може ли за всеки гласоподавател – по една секция + машина за гласуване + пощенска станция? 

Организирал съм изборна секция през 2005 г. в Неапол и ще ви кажа, че само за 36 (тридесeт и шест) гласували сънародници нашата Българийка плати: за двама експерти от МнВР за 4 дни по 72 евро дневни (576 евро) + 540 евро самолетни билети + 3 нощувки за двамата по 170 евро (1 020 евро). 

Освен това за представител на посолството в съответната държава (моя милост като военен аташе): три нощувки в Неапол по 170 евро (510 евро) + разходи за служебна кола - около 200 евро. 

И още: заплащане на членове на изборната комисия, съставена от наши сънародници в Италия - 5 члена по 13 евро=65 евро. 

И още: за наем на зала, помещение,  за два дни + охрана – „само“ 2 000 евро. 

И така, всичко това прави „нищожните” за гореспоменатите кресльовци 4 911 евро, или 136 евро за един гласувал. Само за Неапол. 

В Италия през 2005 г. бяха организирани 5 секции извън Рим или обобщено, разходите са около 25 000 евро. (В Милано цените са също като в Неапол, но умножени по две)
Тоест, ако през 2005 г. една избирателна секция в Италия е струвала приблизително 5 000 евро, днес в Обединеното кралство една секция би струвала около 10 000 евро. Или за хатъра на левичарските медии трябва да платим 800 000 евро?! Почти милион. Само там! Ами в останалия свят? 

Кой харчи такива пари? Онзи, който не е изкарал и един лев през живота си, без да чака на държавата. Онзи, който орева орталъка за машинно гласуване (още десетки милиони). Но не от неговите, а от нашите, от общите пари! 

А те, както знаем, са паднали от небето... 

Също както него го спуснаха на „Дондуков“ № 2 .

П.П. Благодарете се, че не съм този, от когото зависи. Ще си плащате! Всеки, който иска да гласува, да си плаща! 

Общата сума на разходите, разделена на броя на гласоподавателите. Искате бюлетини – плащате! Искате машини – плащате! Искате по пощата – плащайте, вашта верица! 
Да видим дали ще има мъртви души в списъците. Да видим дали ще има два и три пъти гласували, или купени гласове. Да видим дали ще гласувате за Сульо и Пульо...
Както казват американците, „Направете патроните по 5 000 долара! Тогава няма да има масови стрелби в училищата и случайно убити по улиците...”  

Може. Всичко може. 10 000 % акциз върху цената на всеки продаден патрон! Но трябва дупе, за да го направиш.

Демокрацията у нас е скъпа играчка. Защото всеки иска да мине гратис. И си спомня с умиление за „безплатния” строй и как гласуваше в Лондон за Пеко Таков и Мако Даков...

С уважение към всички гласоподаватели!