Хиляди македонци освиркаха химна ни на стадиона, въпреки грозните обиди, трикольорите победиха в Скопие

Българският национален отбор излезе срещу Северна Македония за оставане в битката за четвърта урна преди жребия за Евро 2024. Трикольорите се нуждаят от равен и Северна Ирландия да не бие Гърция като гост. 

Началото на мача започна по срамен начин. Хилядите македонски фенове в Скопие освиркаха химна ни преди първия съдийски сигнал. Националите ни бяха наричани татари. Още в 15-ата минута пък защитникът Тодор Тодорски получи директен червен картон, след като влезе грубо в областта на слабините на Марин Петков. Първото полувреме приключи 0:0, но с куп нарушения с хватки от сериите на кеча и жълти картони и за двата тима. 37-годишният австрийски съдия Юлиан Вайнбергер, който е полицай по професия, се видя в чудо с играчите. 

В крайна сметка в първата част отборите не показаха кой знае какъв техничен футбол. Имаше положение, в което Десподов изпусна да отбележи за лъвовете от 2 метра пред врата. На стадиона пък започна да вали дъжд, който допълнително развали и без това лошия терен.  

В 50-тата минута капитанът ни Кирил Десподов наказа домакините за грозните скандирания с гол. В 59-ата минута Антон Недялков засече топка от корнер, която беше изчистена буквално на 20 сантиметра от гол линията. Така резултатът непроменен. Капитанът на македонците Барди провокира Радослав Кирилов. Футболистите на двата тима се спречкаха, но до сблъсъци не се стигна. Съдията показа на двамата футболисти жълти картони. 2 минути по-късно Барди задържа за тениската и фаулира наш играч. Съдията не видя нарушението и се стигна до опасна атака, при която тимът ни изчисти топката пред гол линията. През целия мач отборът на западните ни съседи се опитваше да провокира по всякакъв начин момчетата ни, включително и с надъхване на публиката да продължава с антибългарските обидни скандирания. В крайна сметка нямаше и помен от клетвите на македонския щаб и призивите за толерантност.