"Хизбула" съобщи за ракетна атака срещу израелска база

Терористичната организация обяви, че само вчера е изстреляла 60 ракети

Ливанска терористична групировка "Хизбула" съобщи днес, че е предприела масирана ракетна атака срещу израелска база за въздушно наблюдение в отговор на израелски удар, който до днес е бил най-дълбоко в територията на Ливан, предаде БНР с позоваване на Ройтерс.

В отговор на атаките на "Хизбула" срещу територията на Израел, вчера израаелски самолети нанесоха удар в долината Бекаа, причинявайки смъртта на поне двама членове на радикалното движение.

Израелската армия съобщи, че е атакувала противовъздушната отбрана на "Хизбула" в района в отговор на свалянето на израелски дрон, който подкрепяната от Иран групировка каза, че поразила с ракета земя-въздух по-рано в понеделник.

В отговор на ударите в Бекаа "Хизбула" твърди, че изстреляла 60 ракети в понеделник срещу израелската база на Голанските възвишения. Днес отново е предприета атака.

Размяната на удари бележи засилване на най-сериозната конфронтация между "Хизбула" и Израел от войната им през 2006 г., което увеличава опасенията от потенциална ескалация и разрастване на конфликта в Газа към други части от регион