Христо Иванов: С ПП не сме обсъждали общи кандидати за местните избори

"Разговорите с ПП за местна власт не са започнали"

Христо Иванов

Христо Иванов

“Разговорите с ПП за местна власт не са започнали и са далече от всякаква конкретика. Не сме коментирали имена”. - това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов на извънреден брифинг в НС.

“Насилственото вкарване на ИК, въпреки че проявихме диалогичност и искахме създаването на комисия, доказва нуждата от кабинет на малцинството”, смята лидерът на ДБ. “Нинова вчера излезе и постави три въпроса на парламентарната трибуна, но не даде отговор. Нека да мислят хартиената коалиция докъде ще се стигне.” – добави той.

По отношение на стрелбата срещу български клуб в РСМ, Иванов уточни, че европейската интеграция ще премине през зачитането на правата на българското малцинство в Македония. “Ние няма да оставим българите там на произвол”, подчерта Иванов.

Мартин Димитров от своя страна коментира, че България е на шесто място в ЕС по висок праг за регистрация по ДДС.

От 1 януари 2023 г. се увеличава минималният праг за регистрация по ДДС от 50 000 на 100 000 лв. Така ще има малко бюрокрация, по-голям шанс за малкия бизнес, намаляване на административната тежест, коментира Димитров.

Решението е прието на заседанието на Съвет “ Външни работи” проведено на 14 и 15 ноември 2022 г. и е публикувано в Официалния вестник на ЕС на 15 ноември тази година.

Това е пример, че като имаш важни приоритети, не е важно колко голяма е държавата ти. Благодаря и на ПП, затова че дадоха своята подкрепа, добави Димитров. /БГНЕС