Христо Стоичков занесе факела на мира във Ватикана

снимка: Фейсбук

снимка: Фейсбук

По инициатива на Асоциация „Докосни дъгата“ Христо Стоичков занесе факела на мира във Ватикана. След броени часове легендата на българския футбол ще участва в традиционния футболен Мач на мира, а символът ще бъде в ръцете му преди началото на голямото събитие. То се провежда под патронажа на папа Франциск и ще бъде посветено на Диего Марадона, пише trafficnews.bg.

Стоичков ще играе в Отбора на света, редом до футболисти като Роналдиньо, Джанлуиджи Буфон, Клаудио Каниджа, Луис Суарес, Чиро Ферара, Робер Пирес, Фабио Канаваро, Иван Ракитич и много други.

Преди месец кавалерът на „Златната топка“ стана посланик на мира за Европа по предложение на асоциация „Докосни дъгата“. Това се случи на специална церемония в град Пазарджик, организирана съвместно с местната управа и Пробегa на мира“.

„Дошъл съм във Ватикана от името на българския спорт и в името на мира по света! Искам да ви предам факела! Без мир нищо не е възможно. Като посланик на Пробега на мира за Европа за мен е огромна чест да играя утре в Мача на мира!“, сподели Стоичков при срещата си с български и италиански факлоносци във Ватикана.

"Благодаря на Негово превъзходителство Богдан Паташев, посланик на Република България във Ватикана, за топлото прекрасно посрещане преди Мача на Мира под патронажа на папа Франциск! Във Вечния град срещнах нови приятели!"