И Румен Радев купил евтино апартамент в София

Бил спестил поне 400 евро на квадрат при изповядване на сделката

"И президентът Румен Радев се е уредил с евтин апартамент. Преди да стане държавен глава и по време на предишния си брак с банкерката Гинка Кесякова - през 2010 г., той е купил жилище в столичния квартал „Гео Милев“, където сега живеят бившата му съпруга и двете им деца. Президентът е декларирал, че цената на апартамента от 143 кв. м. в новопостроена сграда е 168 827 лв., което е малко над 600 евро на квадрат", пише ПИК.

По това време в района имотите са се търгували на цена от минимум 1000 евро на квадратен метър с акт 16, твърдят от там.

„През 2010 г. настъпи криза на имотния пазар и цените паднаха. Но все пак за ново строителство с акт 16 нямаше как сделките да са под 1000 евро“, кометирали брокери пред агенцията.

Това означава, че купувайки вероятно на база данъчна оценка, Радев е спестил поне 400 евро на квадрат при изповядване на сделката, твърдят от там.
Сега цената на квадрат в този район за жилище в нова кооперация е около 1500 евро.

Към момента имотът не присъства в декларацията на Румен Радев, тъй като още при развода той го е отстъпил на бившата съпруга и децата си. Преди години обаче той е декларирал факта, че притежава половината от него.