И Живков разбра, че "социализЪма е едно недоносче", не и Корнелия

"СоциализЪма е едно недоносче, все едно да направиш покрив на къща, на която не си изградил стени", заявил  първият държавен и партиен ръководител др. Тодор Живков пред  партийния елит на 1 ноември, 1989 г., тогава Празник на международния печат, а също и на съветския вестник „Правда“ , орган на ЦК на КПСС, който нашите комунисти много тачат.

По този случай в Бояна става тържествена сбирка на идеолозите и  журналистите - цялото Политбюро, секретари по печата и пр. Живков говорел без да чете. Първото му изречение, с което направо втрещило зала, било: “Другари, аз толкова години ръководя тази страна и стигнах до категоричния извод, че социализЪма е едно недоносче“.

И той го е разбрал, само сегашната му наследничка Корнелия Нинова, не.

На Бузлуджа тя беше заявила на социалистите: "Кажете им, че там, където изберат кмет- социалист, ще се запази общинското здравеопазване, ще има аптечно обслужване по малките населени места, ще има социални домове за бедните и пенсионерски клубове за пенсионерите, където да развиват своя социален живот."

Очакваме  с нетърпение изпълнението на тези обещания. 

А също и на повелята на тържественото събрание на Българския антифашистки съюз за честването на 75 години от 9 септември 1944 г. , където Нинова получи награда и грамота от БАС за най-активен антифашист днес": „Ослепени от злоба наследници на хитлерофашизма" са начело на България и тя трябва да бъде спасена от тях."

Очакваме с интерес и тази борба, още повече, че нацистите днес май са основно в Кремъл.