Игор Ейдман: За да научиш бандитите Путин, Лавров и Ко на ред, е нужен не дипломат, а шериф

Игор Ейдман

Игор Ейдман

Степента на безумие на руските власти е извън класациите. Знаете ли какво искат те от САЩ сега? Изтеглете войските от България и Румъния. Мисля си, че самите Путин и Лавров не знаят по каква причина са се вторачили толкова в американците, какво им пречат тези войски там. Свекърва ми и хиляди други руски пенсионери от средната класа, живеещи в Бургас или Поморие, не се притесняват. А Путин му пречат.

Усещането е все едно седят там в бункера, скитат безцелно от скука и мислят какво друго още да направят на американците.
- Да поискаме компенсация за унижението през 90-те под формата на пилешки бутчета "Буш"?
- Или да се опитаме да ги принудим да се върнат в границите от 1837 г.?
- Защо 1837?
- Тогава те са убили Пушкин.
- Това не са били американци, а Дантес, французите.
- Каква е разликата, нали и те са членове на НАТО...

За последен път беше поискано изтегляне на войски от Румъния и България по времето на Молотов, когато водеше преговори с Хитлер през 1940 г. Уморен от неговата настоятелност именно тогава Хитлер взема окончателното решение да удари СССР. Така, като прибавим и дипломатическия талант на Молотов и прославилия го Сталин, доведоха страната до катастрофата и милиони жертви. Може ли Путин и Лавров да повторят това?

Основният проблем на западните политици е, че приемат целия този циничен фарс сериозно. Не могат да си представят степента на безотговорност, безнравственост и хулиганство на руските си "партньори". Западните лидери се опитват да играят сериозна игра с тях на световната шахматна дъска. А руските власти не възнамеряват да играят шах, те се опитват или да ритнат „партньора“ си под масата с крак в коляното, или да му откраднат дамата от дъската; освен това те постоянно заплашват да преобърнат шахматната дъска и да ударят с нея противника по главата с всичка сила.

Колкото по-учтиво Байдън, Блинкън, Бърбок и други интелигентни хора се опитват да увещават необуздания хам, толкова по-нагло се държи той. Те не разбират, че Путин, Лавров и Ко не са световни политици, а просто бандити, с които е невъзможно да се преговаря на дипломатически език. За да ги научиш на ред, не ти трябва дипломат, а шериф. Просто трябва да игнорираш всичките им безумни искания, да се засили масовия санкционен натиск върху световния хулиган и оказване на военна помощ на потенциалните му жертви, предимно Украйна.

*Текстът е поместен на Фейсбук страницата на автора.

Превод: Faktor.bg