"Луфтханза" отменя още 2000 полета от летищата във Франкфурт и Мюнхен до края на август



"Луфтханза" отменя допълнително още 2000 полета от летищата във Франкфурт и Мюнхен това лято, съобщи водещият германски превозвач в сряда, позовавайки се на недостига на персонал на летищата, както и на стачните действия и продължаващата коронавирусна пандемия.

""Луфтханза" е приложила многобройни мерки и набира допълнителен персонал, където е възможно, за да осигури възможно най-голяма стабилност на графика на полетите и по този начин да предложи на своите пътници възможно най-добрата сигурност при планиране на пътуването“, посочи немсият превозвач пред агенция Ройтерс.

"Стачките, свързани с безопасността на полетите, метеорологичните явления и по-специално увеличеният процент на заразяване с коронавирус вече натоварват допълнително системата“, се казва в съобщението, потвърждавайки по-ранна информация на всекидневника "Билд".

Говорител на компанията посочи, че анулираните полети се дължат главно на недостиг на персонал, включително отсъствия, свързани с новата коронавирусна вълна.

Анулиранията идват в допълнение към 770 отменени полета, обявени за седмицата от 8 до 14 юли и към отменените досега за лятото над 3000 полета, се казва още в съобщението.

Говорител на Lufthansa каза, че анулирането ще засегне най-вече върховите за трафика часови пояси сутрин и вечер, както и полетите на къси разстояния и връзките "в рамките на Германия или близките страни, за които има добри алтернативи".