Иранчанки свалиха традиционните забрадки на Световното по футбол в Русия

Момичета са нарушили традиционният дрескод, което е недопустимо в родината им

Фенки на отбора от Иран, пристигнали в Русия за Световното първенство по футбол в Русия, преживяха пълна промяна, като премахна традиционния за мюсюлманките дрескод, превръщайки се в истински кралици на красотата.

Това се вижда от снимки, които се появиха в интернет. Любопитните фотографии са публикувани в сайта Reddit, а техен автор е Френк Аукштейн. По информация на изданието снимки са направени по време на мача между Иран и Испания, който се игра на 20 юни. 

На една от тях са уловени две момичета, с буйни къси и широки усмивки. На друга се вижда млада жена, с буйни руси коси, облечена в къса пола, която дублира цветовете в ирански флаг и риза, вързана на талията. Иракчанката се усмихва и с удоволствие позира за фотографите.

Младежкият й външен вид рязко контрастира със снимката в личния й паспорта, който носи на врата си – на нея момичето носи черен хиджаб, който напълно покрива шията, раменете и косата.

Журналистът отбелязва, че именно Мондиала в Москва е станал повод много ирански момичета, пристигнали да подкрепя националите на Иран, са свалили традиционните забрадки. Това е видно от общи снимки, на които няма нито една иранчанка с хиджаб. 

Снимки: Reddit, автор Френк Аукштей