Иван Сотиров: Ако от ДБ искаха независимост от Кремъл, нямаше да са с БСП

"Докато Радев не засегна партийните им интереси те си затваряха очите и ушите"

Иван Сотиров

Иван Сотиров

Докато Радев не засегна партийните интереси на Демократична България, коалицията нямаше проблем с политиката му. Такава позиция изрази Иван Сотиров , депутат от 37-ото и 40-ото Народно събрание. През ноември 2021 г. той излезе в публикация във Faktor.bg, в която предупреждаваше, че Радев е проводник на кремълското влияние.  

"Когато преди изборите предупреждавах за Радев, от ДБ подскачаха и ме заклеймяваха, не защото не знаеха за какво става въпрос, а защото тогава се нуждаеха от неговата подкрепа за да влязат във властта и да си уредят изгладнялата партийна клиентела на държавната хранилка. Днес те не скачат срещу Радев, защото прокарва московските интереси." - пише Сотиров в профила си във Фейсбук.

"Ако от ДБ се вълнуваха от въпросите за московската агресия срещу Украйна и за енергийната ни независимост от Кремъл, те нямаше да са в коалициа с БСП, която блокира изпращането на военна помощ за Украйна и която категорично и открито стои зад подписването на дългосрочен договор с "Газпром". Тяхната драма е, че Радев започна да изчегъртва тяхната клиентела, която бяха подредили заедно с БСП и ПП, за да си назначи своята клиентела. Докато Радев не засегна партийните им интереси те си затваряха очите и ушите за всички негови действия и изявления по тези основни въпроси, както продължават да го правят с БСП, с която се готвят да управляват отново. Но понеже е непрлично пред избирателите да плачат за партийната си клиентела, предизборно пак развяха знамето на националната независимост от Кремъл." - заключава той.