Ивайла Бакалова дава показания по "Барселонагейт": Знам достатъчно, и други знаят, но ги е страх да говорят

Бившата мис България разкри, че не веднъж е заплашвана, но това не я притеснява

Ивайла Бакалова

Ивайла Бакалова

Мисля, че знам достатъчно. Мисля, че много хора знаят много по този казус (делото Барселонагейт), просто може би ги е страх да говорят. Това заяви на влизане в Софийска градска прокуратура Ивайла Бакалова. Тя е призована да даде показания по "Барселонагейт".

Дамата призна, че няколко пъти е била заплашвана, но заяви, че не се притеснява за живота си. И според нея този случай е очеваден за цяла България.

"Прокуратурата спеше и съм щастлива, че най-накрая се събуди. Да видим докога и как", каза още Бакалова, цитирана от БТА.

По-късно се очаква за разпит да отиде бившият шеф на „Инса Ойл”, а последен ще бъде разпитан бившият шеф на "Лукойл" – Валентин Златев. Показания досега дадоха бившият премиер Бойко Борисов и Александър Сталийски. 

Във вторник Софийската градска прокуратура поиска имунитета на Борисов. 

По-рано днес директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев заяви пред Нова ТВ, че Бакалова е ключов свидетел по делото "Барселонагейт". Според него тя знае всичко по казуса, познава хора, които са навързани най-отвътре с този случай, затова се надява да каже истината

Бившата манекенка разкри, че Борислава Йовчева е искала да се мести в Дубай и бившата мис България и помогнала за намиране на училище на детето ѝ. Това се е случило през ноември 2019 г.

"(...) Ето ви едно доказателство, не за вас, а за господин Борисов, че никога не сме искали да му навредим или да го сваляме от власт. Сега го коментирам, защото в крайна сметка това е вид семейство за господин Борисов, въпреки че той отрича. А моето семейство е от 7 месеца в ареста", каза тогава тя.