Ивайло Дичев: Костадинов получи отговор на "референдума" за излизане от НАТО и ЕС

Само 10% са съгласни с идеята му

Ивайло Дичев

Ивайло Дичев

„Очертава се труден парламент. Колкото повече партии, толкова по-сложно ще става. Формациите ни не умеят да се реформират. Войната не беше много важен фактор. Тя се намеси чрез темата за газа. Медиите ни повтаряха, че умираха и не чертаеха бъдеще. Главното в кампанията беше дали вярваме в България или не“. Това заяви Ивайло Дичев, професор по културна антропология в Софийския университет пред БНТ.  

„Видяхме това, че управлявалите доскоро, в една много трудна ситуация, загубиха, което е съвсем нормално заради инфлацията и напрежението. В това няма драма. За съжаление, ако се върнем малко назад, ГЕРБ имаше три правителства, последното от които завърши с протести. Не мога да си представя как ще бъде прието правителство на ГЕРБ и ДПС. Костадин Костадинов каза, че изборите ще са референдум за оставането в ЕС и НАТО. Ето, очевидно българите искат да бъдат в тези съюзи“, каза още проф. Дичев и подчерта, че само 10% очевидно са съгласни с идеите му. 

"За съжаление ще имаме вероятно нови избори, без бюджет, без парламент, което е лошо. Надявам се да излязат нови фигури, за да можем да изкараме зимата", допълни проф. Дичев.