Ивайло Дичев: Това правителство може да свърши добри неща, ако не падне

„Възраждане” напомнят на края на нацистката формация на Хитлер, казва още културологът

Ивайло Дичев

Ивайло Дичев

"Ние сме в сложна ситуация - виждаме какво става в прокуратурата, чакаме бюджет. Всеки момент това правителство може да падне, да се надяваме да свърши някои добри работи преди това”,каза в ефира на Nova News културологът Ивайло Дичев.

Той допълни, че "никакъв друг ход нямаме в момента, освен конституционна реформа. Тя не може да стане без ДПС, които държат на своя депутат Делян Пеевски, който стана член на Комисията за конституционни въпроси. Трябва някак си да се преглътне взаимодействието с него – няма друг начин. Трябва да се търси взаимодействието с БСП, с ИТН. От една страна е символиката, погнусата, от друга страна е разумът”.

Според Дичев „Възраждане” напомнят на края на нацистката формация на Хитлер.

„Очевидно е, че прокуратурата е под властта на някакви сили, които не знаем какви са”, коментира културологът оттеглянето на шестима членове на Прокурорската колегия на ВСС на първото предложение за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

„В политиката няма как да не се правят компромиси. В такава ситуация сме, в която нещата са изключително трудни”, обясни той.