Избирателите свързват евентуален втори мандат на Тръмп с "отмъщение"

Тръмп е „напълно сериозен“ за отмъщението срещу предполагаеми врагове

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп

Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп публикува в Truth Social проучване, което по думите му показва, че  гласоподавателите най-често свързват потенциаления му втори президентски мандат с „отмъщение“.

Изправен пред десетки федерални обвинения, много от които са свързани с опитите му да не признае загубата си на изборите през 2020 г., Тръмп твърди, че самият той е жертва на кампания за отмъщение, организирана от Байдън и министерството на правосъдието.

По-рано през декември бившите съветници на Тръмп Стив Банън и Каш Пател, които все още са близки с бившия президент, казаха в подкаст, че Тръмп е „напълно сериозен“ относно отмъщението срещу предполагаеми врагове.

Самият Тръмп многократно се е заричал да отмъсти на политическите си опоненти по време на евентуален втори мандат.

В публикация в социалните медии преди ден Тръмп сподели резултатите от анкета, поръчана от "Дейли Мейл", която поиска от избирателите да назоват думата, която най-много свързват с плановете на Тръмп за втори мандат.

Резултатите, представени под формата на облак от думи, показват, че „отмъщение“ е най-популярният избор. "Власт", "диктатура", "икономика" и "Америка" съставляват първите пет.

От екипа на Байдън засега няма коментар по темата.

Мениджърът на кампанията на Байдън Джули Чавес Родригес описа кандидатурата на Тръмп като заплаха за демокрацията на 21 декември.

„Той води кампания за отмъщение – и това е за сметка на американските свободи“, подчерта тя. /БГНЕС