Елена Шукерска: Управлението на ДПС през последните 4 мандата се оказа пагубно за Кърджали

Искам синът ми да живее в по-чист и уреден, казва кандидатът за общински съветник от „Демократична България”

Елена Шукерска

Елена Шукерска

Елена Шукерска е от стар родопски род и дедите й са оставили трайна диря в развитието на Кърджали. Затова днес негодува срещу неуредиците, допуснати от управляващото мнозинство на ДПС. Смята, че Хасан Азис не заслужава да бъде кмет повече, защото излъга всички жители на общината, дори и тези, гласували за него. Кърджали никога не е бил толкова мръсен и неприветлив, никога проблемите на хората не са подминавани с такава арогантност, никога парите на данъкоплатците не са харчени така 

безразборно и беззаконно

Управлението на ДПС през последните 4 мандата се оказа пагубно и за спорта, и за културата, и за екологията, а и за почти всички сфери на живота в Кърджали. На това може да се сложи край, ако в общинския съвет влязат хора отговорни, хора с експертиза, хора, които милеят за града. Затова Шукерска решава да се кандидатира за общински съветник от Обединение „Демократична България“. Като една от първите сини активисти в града, тя влиза в местния парламент от ОДС преди 20 години, но днес отново вижда, че има нужда от промяна и иска да е част от нея, за да може да помага за решаването на важни за жителите на града проблеми. 
Иска четиринадесетгодишният й син и неговите връстници да имат хубаво игрище за футбол. Иска да се ремонтира спортна зала „Арпезос“, която не е реновирана от построяването си. Иска да има достатъчно зелени площи и добре поддържани паркове, които са белите дробове на всеки град. Иска за може да кара колата си и да има къде да я паркира. Иска да види Младежкия дом, където са минали най-хубавите й ученически години, отново да се напълни с млади хора, защото четири мандата не стигнаха на Хасан Азис да се погрижи за него и той е съсипан. Съсипани са още куп култови за Кърджали сгради като старата гимназия, училище „Н.Й.Вапцаров“, където е учила до осми клас, красиви къщи в стария град, за които преди години имаше идея да се реставрират и оформят като етнографски комплекс и т.н. В същото време ДПС донесе презастрояване, съсипване на градската среда, дупки по улиците, криви и разрушени тротоари, недостиг на детски площадки и отказ да бъдат поддържани съществуващите, липса на паркинги. 
След като завършва средното си образование в Кърджали, Елена Шукерска става магистър  по електронна техника във ВМЕИ- София и по финанси във ВТУ-Велико Търново. Работи повече от 10 години като началник на цех „Автоматизация“ в Оловно-цинковия комплекс, а през последните 6 години ръководи Електро-ремонтния цех във фирма „Галенит“. Ясно вижда отношението на кмета и управляващото мнозинство към бизнеса в града. Едни и същи фирми печелят конкурси, 

няма приоритети за развитието на икономиката

 в перспектива. Хасан Азис демонстрира вече 4 мандата пренебрежението си към работещите предприятия, разположени на улица „Индустриална“, като така и не успя да я асфалтира през последните 14 години, въпреки многобройните жалби и писма на работещите. Ужасен е и пътят до зоните за отдих на язовира. Потокът туристи до Енчец и Главатарци е огромен и той носи приходи в общинската хазна, но на управата не може да осигури нормални условия, а всички берем срама от съществуващото положение.
Това са само част от мотивите, които водят Елена Шукерска когато решава да се кандидатира за общински съветник в предстоящите на 27 октомври местни избори. Вярва, че Демократична България с номер 66 в интегралната бюлетина, дава шанс за промяна, за да бъде Кърджали нормален български град и младите хора да не го напускат. Тя призовава своите съграждани да отбележат номер 66 за Радослав Милев за кмет на община Кърджали и преференция 107 за Елена Шукерска за общински съветник, защото Кърджали може повече!

elena_chukerska.jpg